Neva, najstariji i vodeći proizvođač kozmetike i toaletnih proizvoda, osnovan je davne 1918. godine kao mali farmaceutski laboratorij pod nazivom RAVE. Trideset godina kasnije, spajanjem RAVE sa hrvatskom podružnicom Beiersdorfa AG (BDF) osnovana je nova tvrtka, danas poznata pod imenom Neva. Od 1948., Neva, proizvodi vodeće robne marke na hrvatskom tržištu, kao što su Plidenta pasta za zube, Rosal balzam za usne, te kozmetika Rosal i Melem.

1978. PLIVA, najveća farmaceutska tvrtka u regiji, izvršila je akviziciju Neve, a već dvadesetak godina kasnije Neva započinje projekte s privatnim robnim markama koje zamjenjuju gotovo 50 godina suradnje s BDF-om.

U listopadu 2018. Neva je uspješno akvirirana od strane Magdisa od Atlantic Grupe, te tako Magdis grupa postaje najveći regionalni proizvođač kozmetičkih proizvoda s impresivnim portfeljom brendova. Uz Biobazu, to su Plidenta, Melem, Rosal, Rosal [clean], Rosal lip balm, Neva 1918, Pitroid, Dipterol, Ralon, Asebon, Asepsolete, Sumifen, Clinic i drugi. Ova je akvizicija logičan slijed ulaganja u razvoj novih proizvoda, unapređenje proizvodnje te cjelokupan razvoj poslovanja Magdis grupe kako na domaćem tako i stranim tržištima.

Nevini proizvodi razvijaju se u vlastitim laboratorijima koji su prvi u Hrvatskoj uveli integrirani sustav upravljanja okolišem ISO 9001/2000 / ISO 14001. Također, Nevini brendovi osvajaju mnogobrojna nacionalna i međunarodna priznanja za kvalitetu i inovacije, poput Proizvod Godine 2019. (Plidenta Bio linija zubnih pasti), Cosmo Beauty Awards (Neva 1918 i Melem SUN linija), Value4Money (Melem i Plidenta),  Superbrands (Plidenta i Melem), Cropak (Plidenta), BBC Design Award (Rosal), Inpex (Melem i Rosal). Melem je jedan od prvih nositelja prava na upotrebu zaštitnih znakova Izvorno hrvatski.

 

IKT kao instrument povećanja efikasnosti proizvodnje kozmetičkih i higijenskih proizvoda

Nastup na međunarodnim sajmovima u svrhu poticanja izvoza vodećeg hrvatskog proizvođača kozmetičkih i higijenskih proizvoda

images/BRANDOVI/asebon_2.png

images/BRANDOVI/asepsoleta_2.png

images/BRANDOVI/dipterol_2.png

images/BRANDOVI/melem_2.png

images/BRANDOVI/neva_2.png

images/BRANDOVI/pitroid_2.png

images/BRANDOVI/plidenta_logo.png

images/BRANDOVI/ralon_2.png

images/BRANDOVI/rosal_2.png

images/BRANDOVI/rosal_clean_2.png

images/BRANDOVI/rosal_lipbal_logo.png

images/BRANDOVI/sumifen_2.png

banneri

 

Ravnopravnost spolova u Nevi je neupitna. Od 68 zaposlenika, 41 je žena, što čini 60% od ukupnog broja zaposlenika. Neva d.o.o. kozmetička je tvrtka koja je svojim poslovanjem usmjerena na proizvodnju proizvoda prvenstveno namijenjenima za njegu kože. Kako su žene primarni korisnici proizvoda koje proizvodi Neva, logičnim slijedom na rukovodećim pozicijama, posebno u području razvoja proizvoda, kontrole kvalitete proizvoda i proizvodnje, su žene. Od 12 rukovodećih pozicija, na njih 6 zaposlene su žene, što čini 50%.

Radna mjesta na kojima su zaposlene žene, njihova struka i životopisi se nalaze u nastavku.

Voditeljica Nabave

Obrazovanje: prof. povijesti, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatski studiji
Radno iskustvo:

 • Voditeljica nabave: ožujak 2020. – danas, Neva d.o.o.
 • Stručna suradnica u nabavi: studeni 2018. – ožujak 2020., Neva d.o.o.
 • Samostalna referentica vanjske trgovine: srpanj 2008. –  studeni 2018., Exteh  d.o.o.
 • Referentica: 2007. – srpanj 2008., Tehnounion d.o.o.

Rukovoditeljica Proizvodnje

Obrazovanje : dipl. Inž. kemijske tehnologije, TehnološkI fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Radno iskustvo:

 • rukovoditeljica proizvodnje: 2017.- danas, Neva d.o.o.
 • rukovoditeljica proizvodnje poluproizvoda:  1999.- 2016., Neva d.o.o.
 • koordinator u  proizvodnji: 1988.- 1998., Pliva d.d.

Rukovoditeljica Kontrole kvalitete

Obrazovanje: dipl. ing. kemije, Prirodoslovno-matematički fakultet

Radno iskustvo:

 • Stručna suradnica u Kontroli kvalitete do Rukovoditeljica Kontrole kvalitete: 1995. – danas, Neva d.o.o.
 • Nastavnica kemije: 1993. – 1995., Srednja škola Sesvete
 • Pripravnica-istraživačica: 1988. – 1993., PMF Sveučilišta u Zagrebu

 

Voditeljica Prodaje

Obrazovanje: Upravna pravnica

Radno iskustvo:

 • Voditeljica prodaje: 2015.-danas, Neva d.o.o.
 • Regionalna voditeljica prodaje: 2009.-2013., Henkel d.o.o.
 • Regionalna voditeljica HORECA kanala/Nacionalni voditelj tehničkog kanala/Brand manager/Voditelj unapređenja prodaje: 2002.-2009., Atlantic Grupa d.d.

 

Voditeljica knjigovodstva

Obrazovanje: samostalna knjigovotkinja

Radno iskustvo:

 • Voditeljica računovodstva: 2020. – danas, Neva d.o.o.
 • Voditeljica računovodstva: 2013. – 2019., Brzo d.o.o.
 • Samostalna knjigovotkinja: 2002. – 2013., SKA

 

Na pitanja o ravnopravnosti žena u Nevi d.o.o. razgovarali smo sa ženama na rukovodećim pozicijama. Njihove odgovore pročitajte u nastavku.

1.           Promiče li se u Nevi jednakost žena i muškaraca?

Prema internom istraživanju, većina zaposlenica Neva d.o.o. složila se kako tvrtka promiče jednakost spolova te se ne osjećaju diskriminirano niti u jednom pogledu poslovanja.

2.           Smatrate li da se pri zapošljavanju novih zaposlenika vodi briga oko jednake zastupljenosti spolova?

Ključan faktor prilikom zapošljavanja novih zaposlenika odnosi se na kvalifikacije (stručna sprema i radno iskustvo) unutar kojih nema nikakvih elemenata diskriminacije. Naša tvrtka definitivno podržava ravnopravnost spolova prilikom zapošljavanja što govore i statistički podaci prema kojima je zastupljenost žena čak 60%, od kojih je 50% njih na rukovodećim pozicijama.  

3.           Razlikuju li se primanja između muškaraca i žena unutar jednakih radnih mjesta?

Sve ispitanice odgovorile su nam kako smatraju da visina plaće na istim radnim mjestima nikako ne ovisi o spolnoj pripadnosti.

4.           Susrećete li se sa predrasudama ili nekim drugim oblicima diskriminacije na rukovodećim pozicijama iz razloga što ste žena?

Sve zaposlenice jednoglasno su odgovorile kako ne osjećaju nikakvu diskriminaciju te kako nipošto nisu izložene predrasudama, naprotiv, smatraju kako su žene izuzetno cijenjene unutar kompanije.

5.           Mislite li da se sposobnost, napredovanje i usavršavanje unutar kolektiva razlikuje između muškaraca i žena?

Nevine zaposlenice smatraju kako unutar kompanije ne postoji gotovo nikakva razlika u razvoju karijere i rasta unutar kompanije te kako napredovanje zaposlenika ne ovisi o spolnoj pripadnosti.

 

Kontaktirajte nas putem ove forme
ili nazovite na besplatni telefon: 0800 333 666